Debrecen Hotels

1,7 millió forint értékű adózatlan dohányterméket foglaltak le Ártándnál

  2018 jún 14 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Ártándnál egy moldáv mikrobuszban megközelítőleg 1,7 millió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei Ártándnál egy moldáv mikrobuszt ellenőriztek, ami Romániából Franciaországba tartott. A pénzügyőrök röntgenberendezéssel átvilágították, majd tételesen átvizsgálták a járművet és kiderült, hogy azt úgy alakították át, hogy csempészetre alkalmas legyen. A mikrobusz oldalfalaiban kialakított üregekből, az első és hátsó ülések melletti megduplázott oldalmerevítőkből 1 500 doboz, 1,7 millió forint értékű, adózatlan cigaretta került elő.

A jármű vezetője a dohánytermékek származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondta, hogy a cigarettát Moldáviában vásárolta és Lyonba szállította volna.

A NAV munkatársai az adózatlan cigarettát, valamint a csempészetre átalakított gépjárművet lefoglalták, és költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.