1600 gyerek maradhat éhen Balmazújvárosban

2018.11.02

Az új szolgáltató még nem adhat ételt, mert nem engedik neki, a réginek pedig már nem szabadna.22 év után felmondták a szerződést a régi szolgáltatóval, az újjal viszont még nem írták alá, ezért egyelőre úgy néz ki, menza nélkül maradnak a balmazújvárosi diákok.

A napi.hu úgy tudja, amíg a régi szolgáltató szállította az ételt, az előírásokkal ellentétben nem írtak ki újra és újra közbeszerzési eljárást, csak meghosszabbították a szerződést azzal, hogy mindkét fél elégedett vele.

Miután új, független polgármestert választott a város, több mint két évtized után pályázatot írtak ki a közétkeztetésre. Ezt egy új szolgáltató nyerte, a balmazújvárosi képviselő testület egyhangú szavazatával, a polgármester egyetértésével.

A régi szolgáltatónak a tanév kezdetekor kellett volna átadnia a terepet utódjának, ez a végső, október 31-ei határidőre sem történt meg, így minden maradt a régiben.

A polgármester nem írta alá a szerződést az új szolgáltatóval, és bár a pályázat jogszerűségét hatósági állásfoglalás támasztja alá, törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett.

A lap azt is tudni véli, hogy Balmazújvárosban forrnak az indulatok, a képviselő testület leszavazta a polgármestert, hogy hamarabb megoldódjon a menzaügy. Hegedűs Péter polgármester pedig állítólag újra a régi szolgáltató szekerét tolja.

Az új szolgáltató még nem adhat ételt, mert nem engedik neki, a réginek pedig már nem szabadna.

Ha tényleg törvénytelenül működik, akkor a közbeszerzési törvény szerint a szerződében foglalt ár 15 százalékát kell büntetésként a városnak megfizetnie, ami akár több tízmillió forint is lehet.

az eredeti hír itt elérhető