Debrecen Hotels

16 éves gyerek lőtt agyon egy díjnyertes kutyát az utcán

  2018 Júl 22 / #debrecen
Google ads
Google ads

Három kilós kutyust ölt meg, senki sem érti az okát.

Agyonlőtt az utcán egy fajtiszta, díjnyertes kiskutyát egy 16 éves fiú – írja a Blikk a Sztárklikkre hivatkozva. Eszerint egy kecskeméti család mindössze három kilós yorki kiskutyáját pénteken reggel lőtte agyon a 16 éves fiú a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyréven.

A család horgászni utazott el a hosszú hétvégére, péntek reggel pedig a család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott.

“Kettő, vagy három perc lehetett, amíg lefőztem a kávét és mentem ki az udvarra. Akkor láttam, hogy már csak az egyik kutyával játszik a kislány. Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre”

– mondta Bajtay Anita, immár a baon.hu-nak. A lap szerint a kutyus egyből elpusztult a lövéstől.

A nő továbbá arról is beszámolt, hogy a fiú először mindent tagadott, ám később mégis beismerte tettét a rendőröknek. A vélhetően légpuskából leadott lövést pedig, amely a kutya tüdejét érte, azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában. Nico, a kiskutya egy fajtiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, több szépségversenyt is nyert.

Mivel a fiú már betöltötte a 14. életévét, így a Büntető Törvénykönyv szerint már büntethető. Tettéért akár három évet is kaphat – emlékeztet a lap.