Debrecen Hotels

11 debreceni lakásba tört be a banda – már rács mögött vannak

  2019 Már 07 / #debrecen
Google ads
Google ads

A három férfinak összesen 11 betörés miatt kell felelnie. A debreceni nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2017. október 27-én érkezett bejelentés arról, hogy egy Debrecen, Tankó Béla utcai ingatlanba ismeretlenek betörtek és onnan készpénzt, valamint ékszereket tulajdonítottak el. A nyomozók a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került két hajdúböszörményi és egy hajdúdorogi férfi.

A részletes nyomozati munkának köszönhetően a rendőrök 2018. március 19-én elfogták az 53 éves L. Sándort, az 52 éves L. Ferencet és a 25 éves társukat, N. Jánost. A három férfit gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet L. Sándor és L. Ferenc esetében elrendelt a Debreceni Járásbíróság. A nyomozás adatai szerint a három férfi összesen 11 debreceni lakóházba tört be és volt olyan ingatlan is, ahonnan 16 millió forintot zsákmányolva menekültek el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben 11 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.