Debrecen Hotels

105 millió forinttal drágul a Petőfi tér átépítése

  2021 okt 01 / #debrecen
Google ads
Google ads

Az eredetileg tervezett 170 millió helyett 275 millió forintra drágul „A Petőfi tér rekonstrukciója” tárgyú projekt – bólintottak rá a debreceni közgyűlés csütörtöki ülésén.

A drágulás elkerülhetetlen, mivel a kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljáráson a legalacsonyabb ajánlatot adó nyertes ajánlattevő vállalási összege is meghaladja a tervezett költséget, melynek oka, hogy a tervezés óta eltelt időszakban

a világgazdaságban olyan mértékű ugrásszerű áremelkedés tapasztalható, amely jelentős mértékű árfelhajtó hatással bír a magyarországi építőipari ágazatra.

Ennek értelmében a 2022. évi költségvetés terhére vállalt bruttó 170 millió Ft összegű előzetes kötelezettségvállalás összege bruttó 275 millió Ft-ra módosul.

Ilyen lesz a megújult Petőfi tér Debrecenben

125 milliót meg kell előlegezni a kismacsi bicikliútra

A “Kismacsra vezető kerékpárút kialakítása” elnevezésű projekt esetén a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás eredményeként beérkező legkedvezőbb ajánlat is meghaladja a rendelkezésre álló kiadási előirányzatot, ezért szükségessé vált a kiadási előirányzat növelése.

A többletelőirányzat felhasználása azonban csak 2022. évben lesz esedékes, így a 2022-es költségvetés terhére bruttó 125 millió Ft összegben előzetes kötelezettséget kell vállalni a szerződés fedezetének biztosítására.

A 2022. évi többletfedezet biztosítására azért is szükség van, mert a 2021. évi költségvetésben eredetileg a projekt megvalósítására betervezett támogatás idén már nem fog megérkezni.