100-250 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kaptak jutalmul a Miniszterelnökség dolgozói

2017.12.20

A Lázár-vezette Miniszterelnökség korábban azt közölte, alkalmazottai egy forintot sem kaptak.

444.hu írta meg, hogy Lázár János decemberi határozata alapján igenis jár jutalom a minisztérium dolgozóinak, 250 ezer, illetve 100 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány annak függvényében, hogy mióta dolgoznak a Miniszterelnökségen.

A hivatalos válasz ezt megerősíti:

„A kérdésében szereplő cikk írója a Miniszterelnökségnél november végén érdeklődött az év végi juttatások kapcsán. A tárca a valóságnak megfelelően tájékoztatta, hogy jutalmat, vagy Erzsébet utalványt nem kaptak a Miniszterelnökség dolgozói. Lázár János miniszter úr később, decemberben döntött arról, hogy Erzsébet utalványban részesülhetnek a tárca dolgozói, amelyeket december 14-ét követően vehettek át a munkatársak.

Erzsébet utalványt a tárca minden dolgozója kapott, kivéve a minisztert, a kormánybiztosokat, a miniszterelnöki biztosokat, a miniszterelnöki megbízottakat és a miniszteri biztosokat.

A tárca azon munkatársai, akik jogviszonya 2017. augusztus 31. napját megelőzően jött létre 250.000,- Ft, míg azon munkatársak, akik jogviszonya 2017. szeptember 1. napját követően jött létre 100.000,- Ft értékű Erzsébet utalványt kaptak.

– közölte a Minisztérium.

az eredeti hír itt elérhető