Debrecen Hotels

Súlyos balesetet okozott a figyelmetlen sofőr a 471-es főúton

  2019 ápr 16 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki járművével áttért a másik sávba és nekiütközött a vele szemben érkező gépkocsinak.

A debreceni férfi 2018. augusztus 5-én 13.00 óra körüli időben autóval egyedül közlekedett Debrecen felől Hajdúsámson irányába a 471-es számú főúton, biztonsági övét használta.

A fenti helyen és időpontban ideális időjárási és látási viszonyok voltak, az útszakasz beláthatóságát semmi nem akadályozta.

Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban nagyfokú figyelmetlensége folytán áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben a szabályokat betartva közlekedő, sértett által vezetett személygépkocsinak. A sértett észlelve a vádlott szabálytalan mozgását, a baleset elkerülése érdekében az autóját jobbra kormányozta, azonban ennek ellenére az ütközést elkerülni nem tudta, a két gépkocsi bal oldali első része egymásnak ütközött. Az ütközést követően a járművek az úttest jobb, illetve bal szélére sodródva álltak meg.

A sértettel egy személy utazott, a közlekedésük során egyikük sem használta a biztonsági övet.

Az utas sértett a baleset következtében a fején szenvedett roncsolt sérüléseket, továbbá három foga kitört. A fogak kitörése maradandó fogyatékosságként értékelendő.

A gépjárművet vezető sértettnek 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérülései keletkeztek.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása következtében keletkeztek a sértettek sérülései.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban tárgyalás lefolytatása nélkül, büntetővégzés meghozatala keretében a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.