Debrecen Hotels

Sikerrel zárt a DESZKA Fesztivál

  2019 ápr 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Kassák-koncerttel szombat este véget ért a XIII. DESZKA Fesztivál a Csokonai Színházban. A kortárs magyar drámák kilenc napos seregszemléjének csaknem félezerrel több nézője volt, mint az elmúlt években, ami kiemelkedő, 99%-os nézettséget jelent. A meghirdetett 27 előadásra csaknem 4700-an váltottak jegyet. A produkciók egy részére, leginkább a stúdió, illetve az épített nézőterű előadásokra már a fesztivál programjának meghirdetését követő egy órában nem lehetett jegyet vásárolni.

Leggyorsabban a Radnóti Színház 10, a Katona József Színház Széljegy, valamint két Füge-Trafó produkció, a Kálvária lakópark és az idei DESZKA díszvendége, Pass Andrea által írt Eltűnő ingerek című produkciókra fogytak el a jegyek. A legnagyobb közönségsikert a 10, az Örkény Színház A lélek legszebb éjszakája és az Orlai Produkció Second life avagy kétéletem című előadásai aratták.

A szakmai programok közül kiemelkedtek a Nyílt Fórum felolvasószínházi bemutatói, amelyeken a nézők születőben lévő drámákkal ismerkedhettek meg. A XIII. DESZKA Fesztiválon huszonhét előadást láthatott a kortárs magyar drámák seregszemléjének közönsége március 29. és április 6. között.

Fotó: Dömölky Dániel