Debrecen Hotels

Papp László: “Nincs olyan városrész Debrecenben, ahol ne folyna építkezés”

  2019 ápr 12 / #debrecen
Google ads
Google ads

Hatvan kiállító részvételével építő- és energetikai vásár kezdődött pénteken Debrecenben: a 17. Hajdúép és Energoexpón hatvan kiállító mutatkozik be három napon át a helyi Főnix csarnokban.

Papp László, Debrecen polgármestere a megnyitón arról beszélt, hogy

Debrecenben is változik az ingatlanpiac, az utóbbi egy-másfél évben nincs olyan városrész, ahol ne folyna építkezés. A város az építőipar egyik legnagyobb megrendelője

– mondta.

Az MTI érdeklődésére kifejtette: az önkormányzat idei 174,5 milliárd forintos rekord főösszegű költségvetésének csaknem felét – 85 milliárd forintot -, beruházásra fordítják.

Ezek jelentős része építőipari beruházás, mélyépítési munkák, csatornázás, útépítés, magasépítési munkálatok – tette hozzá.

Papp László az észak-nyugati ipari övezet kialakítása mellett kiemelte a Modern Városok Program keretében zajló két nagyértékű beruházást,

a nemzetközi iskola 3,8 milliárd forintos építését, valamint a nagyerdei fejlesztési program részeként megvalósuló új strand 8,5 milliárd forintos beruházását.

Vaszkó László vásárigazgató a megnyitón azt mondta, a kiállítás a gazdaság tükre, és az, hogy újra megrendezhették a vásárt, jelzi: ismét emelkedik a beruházási kedv a keleti országrészben.

Az építőipar és a lakberendezés teljes termékskáláját bemutató kiállításon alternatív energetikai megoldásokkal is találkozhatnak a vásárlátogatók – tette hozzá.

Vaszkó László kiemelte a napelemes rendszereket, amelyek nemcsak a lakások olcsó fűtését, hanem az elektromos autók terjedésével az ingyenes otthontankolást is biztosítják. De a fal- és mennyezetfűtés-hűtés, illetve a korszerű árnyékolástechnika előnyeiről is tájékozódhatnak az érdeklődők a vasárnapig tartó Hajdúépen és Energoexpón – jelezte.