Debrecen Hotels

Népszerűek a debreceni reptér új járatai – 40 százalékkal nőtt az összforgalom

  2019 ápr 08 / #debrecen
Google ads
Google ads

Csaknem 40 százalékkal nőtt a Debreceni Nemzetközi Repülőtér forgalma 2019-ben a tavalyi év azonos időszakához képest. A bővülés mértéke tovább nőhet, hiszen március végétől újabb három célállomásra közlekedik menetrend szerinti járat.

2019 első három hónapjában összesen 102 069 utas választotta a Debreceni Nemzetközi Repülőteret. 2018-ban ugyanebben az időszakban 72 951 utasa volt a légi kikötőnek.

Érdekesség, hogy az idei százezredik utas március 30-án utazott Debrecenből. Ha kizárólag a márciusi adatokat vizsgáljuk, akkor még nagyobb mértékű, 45 százalékos a bővülés 2018 márciusához képest.

A kedvező adatokhoz nagyban hozzájárult az a tény, hogy 2018 decemberétől négy új célállomásra indul menetrend szerinti járat:

– Németország: Dortmund (kedd, csütörtök, szombat)
– Anglia: Doncaster-Sheffield (hétfő, péntek)
– Svájc: Bázel (szerda, vasárnap)
– Spanyolország: Barcelona (hétfő, péntek)

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér vezetése arra számít, hogy a légi forgalom tovább bővül, hiszen 2019. március végétől újabb három európai városba indul járat Debrecenből:

– Spanyolország: Palma de Mallorca (vasárnap)
– Málta: Valletta (szerda, vasárnap)
– Ciprus: Lárnaca (szerda, vasárnap)

Ezekre a célállomásokra először 2019. március 31-én, vasárnap indult járat, amelynek a töltöttsége 60-70 százalék körüli volt, ami szintén átlagon felüli. Ez utóbbi három, elsősorban üdülőhelyekként ismert célállomások esetében a nyári hónapokban még több utasra számít a Debreceni Nemzetközi Repülőtér.