Debrecen Hotels

Megérkezett Debrecenbe a kétszázadik adományszállító kamion Hollandiából – videó

  2018 nov 10 / #debrecen
Google ads
Google ads

Hálaadó gyermeknapot tartottak szombaton Debrecenben abból az alkalomból, hogy megérkezett a városba a holland Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) kétszázadik kamionja.

A holland szervezet a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) együttműködve évek óta segít a magyarországi és határon túli rászoruló gyermekeken és családokon ajándékcsomagokkal, bútorokkal, játékokkal és ruhaadományokkal.

Miután a kétszázadik kamion megérkezett Debrecen főterére a Református Nagytemplom elé, a hálaadó rendezvény a Kölcsey központban folytatódott, ahol a mintegy hétszáz gyereket a Hahó együttes koncertjével, kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral és a református szeretetszolgálat érzékenyítő játékaival várták.

René van Hell, Hollandia magyarországi nagykövete köszöntőjében röviden megemlékezett a 100 éve befejeződött első, majd a későbbi második világháborúról, Magyarország kommunista megszállásáról, a nyugat és kelet között “lehullott” vasfüggönyről, s azt mondta:

“most Magyarország és Hollandia kéz a kézben áll egymás mellett az Európai Unióban”.

Juhász Márton, az MRSZ ügyvezető igazgatója kiemelte: a Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta azon dolgozik, hogy a rászorulók terheit könnyíteni tudja.

A holland Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) rendszeresen támogatja a szervezet közvetítésével a hazai és határon túli családokat: gyermekek számára ajándékcsomagot, rászoruló családoknak ruhaadományt, a nehéz helyzetben lévő intézmények számára pedig bútorokat és anyagi támogatást is juttattak már el, legutóbb például a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség bombatámadásban kiégett székházának felújítását segítették – sorolta.

A holland szervezet képviselői a debreceni rendezvényen a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői hálózata gyermekeinek ajándékcsomagokat és mesekönyveket adtak át.