Kevesebb szőlő termett az Egri Borvidéken

2019.08.23

Csaknem 15 százalékkal csökkent a szőlőtermés mennyisége a tavalyi évhez képest az Egri Borvidéken. Ennek oka a csapadékos nyári időjárás, illetve egyes területeken a jégkár. A minőség azonban nem marad el az előző évitől – adta hírül az Eger TV.

A csapadékos időjárás segítette a peronoszpóra elterjedését is. Mindezek miatt várhatóan 15 százalékkal kevesebb szőlőt tudnak szüretelni a gazdák. A visszaesés nehézségeket okozhat a külföldi és a belföldi értékesítésben is. Elsősorban a szerződéssel nem rendelkezők számára lesz nehezebb az értékesítés. A termelők és a felvásárlók között már az év elején érdemes szerződést kötni – mondta Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke az Eger TV-nek.

Az országoshoz képest Egerben még így is jobb a helyzet – tette hozzá a szakember, aki szerint a napsütéses ősz jelentősen javíthatná a szőlő minőségét.

Forrás: eger.hu

Kép forrása: eger.hu

az eredeti hír itt elérhető