Debrecen Hotels

Havazás nehezíti a közlekedést Spanyolországban is

  2018 feb 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

Több mint 300 közúton nehezíti a közlekedést a havazás Spanyolországban, 28 útszakaszon részleges lezárást rendeltek el, 88 helyen pedig kötelező a hólánc használata – közölte a spanyol közúti közlekedési hatóság (DGT) szerdán.

A hideghullám miatt, amely Európa nagy részén gondokat okoz, Katalóniában elővigyázatosságból már kedd délután korlátozták a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését.

Szerdára pedig elrendelték az iskolabusz-szolgáltatás szüneteltetését, emiatt több ezer diák maradt otthon. Vicben és Lleidában elmaradtak az egyetemi előadások is.

Három különböző városban található kampuszán törölte a tanórákat a baszkföldi egyetem is (Universidad del País Vasco), miután a régió lakosai intenzív havazásra ébredtek ezen a napon.

Több északi tengerparton, San Sebastiánban, Santanderben, és a galíciai La Corunában is esett a hó.

Bilbaóban a reggeli órákban átmenetileg szüneteltették a repülőtér forgalmát, a környező repülőtereken pedig késésekkel, járattörlésekkel kell számolniuk az utazóknak.
Lezárták a repülőteret a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén az erős szél és esőzés miatt – közölte az üzemeltetésért felelős AENA társaság, részletezve, hogy három, a szigetek között közlekedő repülőjáratnak vissza kellett térnie a kiindulási repülőtérre.
A spanyol meteorológiai szolgálat (Amet) szerint a térségben a szél ereje elérheti akár az óránkénti 130 kilométert is. Előrejelzésük szerint csütörtöktől szinte minden spanyolországi régióban hőmérséklet emelkedés várható.

A dél-európai országban a rossz időjárási körülmények miatt bekövetkezett baleseteknek már három halálos áldozata volt.