Debrecen Hotels

Folytatódnak a tematikus városnéző séták Debrecenben

  2018 Sze 20 / #debrecen
Google ads
Google ads

A Nagyerdő történetével és épített örökségével ismerkedhetnek meg az  érdeklődők a Mesél az erdő… című városnéző sétán szeptember 22-én, szombaton.

Szeptember elején indult az Explore Debrecen turisztikai szolgáltató városnéző túrasorozata, mely a belváros után ezúttal a Nagyerdőt veszi  górcső alá. A programon Erdei Nóra debreceni idegenvezető kalauzolja majd ismét az érdeklődőket, akik egy kellemes délutáni séta keretében a hazánk első természetvédelmi területének nyilvánított Nagyerdő  történetével és nevezetességeivel ismerkedhetnek meg.

Hogyan vált a Nagyerdő tivornyázó emberek tanyájából Debrecen közkedvelt parkjává? Ki és miért telepített fákat a városból az erdőbe vezető gátra? Hogyan nőtte ki magát kétszáz év alatt az egykori „feredőház” komplex gyógy- és fürdőközponttá? Melyik Nagyerdei épület volt az ország harmadik legnagyobb beruházása? Kiket ihletett meg anno az erdő és hogyan őrzi emléküket a park? – ilyen és hasonló kérdésekre is választ kaphat, aki csatlakozik a sétához, mely szeptember 22-én, szombaton 15 órakor indul a Bem téri Simonyi kaputól és olyan látnivalókat érint majd, mint az ATOMKI, a nagyerdei fürdő, a Debreceni Egyetem főépülete, a stadion és a víztorony.

A bő kétórás sétára bárki jelentkezhet. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni az exploredebrecen@gmail.com e-mail címen lehet. Részvételi díj 1000 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes.

A tematikus városnéző túrasorozat a tervek szerint októberben zsidó örökség és építészeti témákkal folytatódik.

További információ