Debrecen Hotels

Életmentő készüléket vásárolt egy debreceni építőanyag-kereskedés

  2019 dec 03 / #debrecen
Google ads
Google ads

Ha baj van, közel legyen a segítség – ezzel a gondolattal vásárolt egy júliatelepi építőanyag-kereskedés saját költségén defibrillátort – jelentette be a Kárpát Tüzép vezetője és Becsky István, a városrész önkormányzati képviselője.

Horváth Zsolt, a Kárpát Tüzép Kft cégvezetője azért vásárolta meg az életmentő műszert, hogy ha a környéken arra bárkinek szüksége lenne, helyben legyen a segítség. Az építőanyag-kereskedés egy országos hálózat része. A Pannon-csoport vezetősége egy sajnálatos baleset miatt döntött úgy, hogy igyekeznek minden kereskedésben ilyen eszközt beszerezni. A több, mint 100 cég közül csaknem 30 helyszínen már meg is vásárolták a defibrillátor készüléket.

– Ha egy életet meg tud menteni ez a készülék, már megérte megvásárolni – fogalmazott Horváth Zsolt a sajtóeseményen.

Becsky István, a városrész önkormányzati képviselője nagyon fontosnak és támogatandónak tartja a kezdeményezést.

– Debrecen gondoskodó város és ezt a lelkületet nemcsak a városvezetés, hanem a cégvezetők is magukénak érzik. Ezért gondolom nagyon nemes szándéknak, hogy egy júliatelepi vállalkozó így segíti a közösséget – mondta Becsky István önkormányzati képviselő.

A Körösi Csoma Sándor utca 2. szám alatti kereskedésben – nyitva tartási időben – ezentúl folyamatosan elérhető lesz az életmentő berendezés.