Debrecen Hotels

80% EU-s forrásból újították fel a Bajcsy-Zsilinszky utcai gyermekorvosi rendelők épületét

  2019 feb 28 / #debrecen
Google ads
Google ads

Újabb egészségügyi fejlesztés készült el, megújult környezetben fogadhatják a betegeket a Bajcsy-Zsilinszky utcai gyermekorvosi rendelőkben – jelentette be Széles Diana alpolgármester. A családokat azzal is segítjük, hogy végre autóval is megállhatnak közvetlenül a rendelő előtt – mondta az átadón Orosz Ibolya Aurélia, a körzet önkormányzati képviselője.

A város önkormányzata az Új Főnix Tervben külön fejezetet szentelt azoknak a fejlesztéseknek, amelyek a családok, az idősek, a betegek életét teszik könnyebbé. A Gondoskodó város programban 14 olyan önkormányzati ingatlan felújítása szerepelt, amelyben orvosi rendelők, védőnői tanácsadók működnek.

Az épületek többségének korszerűsítése véget ért. Immár megújult körülmények között rendelhetnek az orvosok az Apafi utca 30., a Cegléd utca 6., a Víztorony utca 11., a Híd utca 14., a Füredi út 42., a Böszörményi út 136., a Jánosi utca 14., a Pósa utca 1., valamint a józsai Szentgyörgyfalvi utca 7. alatt is. Emellett megújult tisztán önkormányzati forrásból a Kassai út 117. alatti rendelő is.

A Bajcsy-Zsilinszky utca 32. alatti épület felújításra

„A Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztése (TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00011) című pályázat segítségével összesen 122.506.702 forint állt rendelkezésre, melyből 32.331.622 forint önerőt az önkormányzat biztosított a felújításhoz.

– Az épületben négy házi gyermekorvosi körzet és hét védőnői körzet működik, összesen több mint 4200 kisgyermek egészségét szolgálva. Kulcskérdés volt számunkra, hogy a gyermekeket korszerű körülmények között tudják gyógyítani a házi gyermekorvosok – fogalmazott az átadón Széles Diána alpolgármester.

Az energiahatékonyság érdekében magas hőszigetelési követelményeket is kielégítő műanyag nyílászárókat építettek be, megtörtént a tető szigetelése, illetve teljes körűen felújították a fűtési, elektromos és gépészeti rendszert. Kicserélték a padló és falburkolatokat, megújuló energiaforrásként pedig napelemeket telepítettek, hogy gazdaságosabban tudják üzemeltetni a rendelőket az ott dolgozók. Ezen kívül megtörtént az épület külső-belső akadálymentesítése és lehetőség nyílt az eddig hiányzó akadálymenetes parkolóhely kialakítására.

A pályázati forrásból új eszközöket is beszereztek 5,6 millió Ft értékben, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

– Szerettünk volna azzal is segíteni a családoknak, hogy közvetlenül a rendelő előtt is meg tudjanak autóikkal állni, amire korábban nem volt lehetőség. Ezért 2018 decemberében javaslatomra megváltozott a forgalmi rend. A Bajcsy-Zsilinszky utca a Tisza István utca és a Kápolnási utca közötti szakaszán egyirányú lett a Pásti utca irányából, s ezzel lehetővé vált, hogy az orvosi rendelő előtt parkolóhelyeket alakítsunk ki – mondta az átadón Orosz Ibolya Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője.

A kivitelezés 2018 áprilisában kezdődött, a beruházás befejezését követően az elkészült rendelőben az egészségügyi alapellátás újra folyamatos.