5500 doboz cigit és lopott autót foglaltak le hajdú-bihari határátkelőkön

2023.04.25

Akadt néhány nagyobb fogása az elmúlt napokban a biharkeresztesi és az ártándi határrendészeknek.

Egy belga honosságú kisbusz utasaként jelentkezett kilépésére az Ártándi Közúti Határátkelőhelyen 2023. április 21-én reggel egy ukrán állampolgár. Az ellenőrzés során a határrendészek megállapították, hogy vele szemben a Nyíregyházi Törvényszék elfogató parancsot adott ki, mert garázdaság bűncselekmény miatt rá kiszabott pénzbüntetést nem fizette be, ezért azt elzárásra változtatták. Ugyanaznap egy román honosságú személygépkocsi vezetőjének ellenőrzésekor derült ki, hogy a férfival szemben a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bocsátott ki körözést, mert a rá kiszabott pénzbírságot nem fizette be, és azt elzárásra változtatták. A rendőrök mindkét férfit előállították, akik miután a bírságot befizették, szabadon távozhattak.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2023. április 22-én éjszaka az ártándi határátkelőhelyen ellenőrizték egy kisteherautó vezetőjét és két utasát. Az egyenruhások az ellenőrzés alatt a gépjárműben elrejtve 5500 doboz magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettát találtak (felső kép). A férfiakat előállították, majd a járművel és a jövedéki termékkel együtt átadták őket az eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

Körözött autó Biharkeresztes

Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2023. április 24-én délután egy román állampolgár az által vezetett spanyol honosságú gépjárművel. Az ellenőrzés során a határrendészek megállapították, hogy az autó szerepel a körözési rendszerben, azt a spanyol hatóságok keresik. A rendőrök a férfit előállították, majd átadták a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársainak.

az eredeti hír itt elérhető